Šećer iz Brčkog za Coca-Colu

Bez autora
Jun 17 2010

"Studen-Agrana" Rafinerija šećera iz Brčkog postala je dobavljač bijelog kristalnog šećera za ogranak "Coca-Cole" u BiH. Generalni direktori "Coca-Cola HBC BiH" i "Studen-Agrana" Rafinerije šećera u Brčkom, Mirčea Draja i Ilija Studen, potpisali su u četvrtak u Brčkom sporazum o saradnji, kojim se Rafinerija obavezuje na snabdijevanje šećerom fabrike u Hadžićima. Ovo je potvrda opredjeljenja kompanije kontinuiranom doprinosu domaćoj privredi i zapošljavanju u BiH. Rafinirani šećer koji će nam 'Studen-Agrana' isporučivati, te procesi i procedure u proizvodnji i dopremi, potpuno su u skladu s zahtjevima za visokim standardima kvaliteta za sve sastojke, koji se koriste u proizvodnji visokokvalitetnih osvježavajućih napitaka. "Coca-Cola HBC BiH" kao jedna od 28 članica "Coca-Cola Hellenic Groupa", koja zapošljava 330 radnika, posluje s opredjeljenjem da, gdje god je to moguće, angažuje domaće dobavljače robe i usluga i tako stimuliše razvoj privrede i zapošljavanje domaće radne snage.

Šećer iz Brčkog za Coca-Colu"Studen-Agrana" Rafinerija šećera iz Brčkog postala je dobavljač bijelog kristalnog šećera za ogranak "Coca-Cole" u BiH.

Generalni direktori "Coca-Cola HBC BiH" i "Studen-Agrana" Rafinerije šećera u Brčkom, Mirčea Draja i Ilija Studen, potpisali su u četvrtak u Brčkom sporazum o saradnji, kojim se Rafinerija obavezuje na snabdijevanje šećerom fabrike u Hadžićima. Draja je naglasio da je ovo potvrda opredjeljenja kompanije kontinuiranom doprinosu domaćoj privredi i zapošljavanju u BiH.

"Rafinirani šećer koji će nam 'Studen-Agrana' isporučivati, te procesi i procedure u proizvodnji i dopremi, potpuno su u skladu s našim zahtjevima za visokim standardima kvaliteta za sve sastojke, koji se koriste u proizvodnji naših visokokvalitetnih osvježavajućih napitaka", naglasio je Draja.

On je podsjetio da "Coca-Cola HBC BiH" kao jedna od 28 članica "Coca-Cola Hellenic Groupa", koja zapošljava 330 radnika, posluje s opredjeljenjem da, gdje god je to moguće, angažuje domaće dobavljače robe i usluga i tako stimuliše razvoj privrede i zapošljavanje domaće radne snage.

Podsjećajući da je za samo dvije godine od početka proizvodnje Rafinerija šećera ispunila stroge zahtjeve kvaliteta i nametnula se kao najveći proizvođač ove vrste u jugoistočnoj Evropi, Studen je naglasio da će sporazumom s bh. ogrankom "Coca-Cole" dostići projektovani kapacitet od 150.000 tona šećera godišnje.

"Ovo je priznanje za članove našeg tima i svih 150 radnika i potvrda opredjeljenja da kvalitet uvijek donosi rezultate.

Sporazum istovremeno predstavlja značajan doprinos 'Coca-Cole HBC BiH' lokalnoj ekonomiji i proširenju našeg poslovanja u skladu s međunarodnim kriterijumom samoodrživosti svih poslovnih partnera", naglasio je Studen.

On je najavio i nastavak ulaganja u razvoj agroindustrijskog kompleksa u Brčkom, a šta će se pridružiti "Bimalovom" jestivom ulju, agrogold brašnu i šećeru biće poznato do kraja ove godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik